Öppettider

Mån-Tors 06.00-18:30
Fre Stängt

08-711 75 40


Det går att köra ner i centrumgaraget för att nå vår parkering, vardagar 6-22. Max 3,1 m.

Om oss

Speicher Auto AB är en auktoriserad Fordverkstad som tar emot både plåt- och mekaniska arbeten, såsom service, garantiarbeten etc. Företagets affärsidé är att inte bara serva fordbilar utan även deras ägare och vi på Speicher Auto prioriterar därför service väldigt högt i vårt arbete.

För att läsa mer om vår verkstad och personal, klicka här.

Idag bedrivs verksamheten i garaget under Flemingsbergs centrum sedan ca 25 år tillbaka i tiden, men Speicher Autos historia sträcker sig ännu längre bak i tiden än så.

Historik

Redan 1976 började bröderna Per och Lars Speicher sin verksamhet i ett litet garage på Fornborgsvägen i Huddinge nära deras föräldrahem.

Till en början hjälpte de kompisar och grannar på hobbybasis i kombination med skolarbetet, men efterfrågan ökade och de fick börja leta efter en större lokal.

1978 hittade de en tvättbox i P-garaget under Forelltorget i Huddinge Centrum. Lokalen hade bara tre väggar och en stor öppning mot garaget så de fick börja med att bygga igen och sätta upp en port. Där fanns inga bekvämligheter såsom omklädningsrum eller liknande, vilket ledde till att de bland annat fick använda den allmänna toaletten i p-garaget. Efterfrågan ökade ytterligare och 1983 var det dags att hitta en ny lokal igen.

Denna gång fann bröderna en plats i p-garaget under flemingsbergs centrum där de kunde få hyra en yta på hela 700 kvm. De fick börja med att mura igen öppningen som fanns mot resten av p-garaget och sätta upp en port.

Idag ser ingången till verkstaden ut enligt ovan.